JERR

A megszülető gyermek idegrendszeri érése szempontjából az a legideálisabb, ha lépésről-lépésre végighalad a genetikailag és biológiailag meghatározott mozgásfejlődési soron. Tehát a megfelelő időben, a helyes sorrendben és minőségben, valamint elegendő mennyiségben gyakorolja a csecsemőkori alapvető mozgásmintákat, azaz a fejemeléstől kiindulva a gurulást, a kúszást, a mászást, a felülést egészen a járásig.
Ha a mozgásfejlődés, a szenzoros- és a szenzomotoros integráció a helyes irányban halad, akkor az érzékszervek és az idegrendszer működése is jól szervezetté válik.
Mindez szükséges

• az egyensúly, a testtartás és a mozgáskoordináció fejlődéséhez, 
• a környezethez való alkalmazkodáshoz, a sikeres társas viselkedéshez, a kommunikációhoz  és a beszédhez,
• az intelligenciának és az életkornak megfelelő figyelemhez és a tanulási képességek kifejlődéséhez,
• az egészséges személyiségfejlődéshez és a helyes önértékelés kibontakozásához.

A csecsemőkori reflexkorrekciós mozgásfejlesztő gyakorlatok segítik a gyermekek mozgás-, érzékszervi- és értelmi fejlődését. A fejlődési elakadások, eltérések, a meglassúbbodott fejlődésmenet hatékonyan megszüntethető. A játékos gyakorlatok a baba fejlődési üteméhez igazodva megtervezhetők és a szülőknek is könnyedén megtaníthatók. A JERR gyakorlatprogram megtervezésekor figyelembe kell venni a baba aktuális fejlettségi szintjét, az általános állapotát és a fejlődési ütemét. Mindez kiegészül a családi dinamikához illeszkedő szülő-csecsemő tanácsadással.

Több évi lázas előkészület és várakozás után 2017. októberében végre elindult a JERR első próba-képzése. Az oktatás jelenleg is tart és remélhetőleg 2018. júniusától húsz szakmailag elhivatott, kiváló gyógytornász alkalmazza majd a módszert a legkisebbeknél.

►2019-ben szeretnénk elindítani a következő képzést.
►A jelentkezés feltételei hamarosan olvashatóak lesznek ezen az oldalon.

E-mail: 
gyermekmozgasfejlesztes@gmail.com